Krvavec nudi, tako pozimi kot poleti, mnogo različnih užitkov.

Pozimi:

Smučarski center Krvavec nudi alpskim smučarjem in deskarjem okoli 30 km odlično urejenih smučarskih prog, na nadmorski višini od 1.450 do 1.971m. Lahko si privoščite še turno smučanje, sankanje, motorno sankanje, krpljanje, jadralno padalstvo, zimsko pohodništvo in rekreativne družinske izlete.
Rekreacijski center Krvavec izposoja vse športne artikle in izvaja skupinske in individualne tečaje smučanja in deskanja na snegu. V brunarici Alpinka je gostom brezplačno na voljo več sani, bobov, snežnih lopatk in kopica ostalih zimskih otroških igrač.

Poleti:

Brunarica Alpinka je odlično izhodišče za družinske izlete, sprehode in planinarjenje, kot tudi za gorsko in cestno kolesarjenje po Kamniško-Savinjskih Alpah. Tu je tudi pravi raj za jadralne padalce, ki ob ugodni termiki napolnijo nebo nad Krvavcem.
Pašniki v okolici pa so zakladnica zdravilnih zelišč, iz katerih je mogoče pripraviti različne planinske čaje in druge naravne pripravke.
Ob brunarici Alpinka je košarkaški koš in prostor za mali nogomet, gostom pa so brezplačno na voljo še otroško gorsko kolo, gugalnica na drevesu, oprema za badminton, pikado, veliko različnih žog, in peskovnik s kupom igrač za najmlajše. Posebnost brunarice je lesena hiška na drevesu.
Odprt je velik nov adrenalinski park, ki je zelo zanimiv za otroke in odrasle.